Blogger’a Materyal Tasarım Renk Paletini Seçimini Ekleme

Bugün sizlere Blogger sitenize Materyal Tasarıma sahip renk panelinin bloğunuza nasıl ekleyeceksiniz onu anlatmaya çalışacağım.

Bir blogcu olarak, CSS ve renk paleti kullanımı hakkında biraz kodlama bilgisine sahip olduğunuza inanıyorum . Daha da iyisi, bir renk paleti kullanmak, blogunuzun ana öğelerini ve blogun diğer bazı kısımlarını güzelleştirmek için kullanılmak üzere istediğiniz renk etiketini kolayca bulmanıza olanak sağlar. Ayrıca, blogumuzdaki bir öğe için baskın renkleri ve türev renkleri seçebiliriz, böylece renkler karışık olmaz.

Malzeme Tasarımı Renk Paleti Nedir?

Malzeme Tasarımı Renk Paleti , olası tüm renk türlerini içeren bir gruptur ve ayrıca onlara CSS renk tasarımında kolayca kullanılabilecek etiketler sağlar. Belirli bir öğenin rengini ve arka planını belirlerken renk etiketi kullanılır. Şimdi #ffffff ( beyaz yerine ) ve # 000000 ( siyah yerine ) CSS’de kolayca temsil edebileceğimizden , Kırmızı, Mavi, Siyah vb . Kelimelerle renk yazmaya ihtiyacımız yok . Tüm bu renkler Material Design renk paleti aracında bulunabilir.


Blogger’a Materyal Tasarımı Renk Paleti Nasıl Kurulur?

Öncelikle Blogger panelimizi açıyoruz.

Daha sonra panelimizin sol tarafında bulunan Sayfalar sekmesine gidiyoruz.

Sayfalar bölümün de HTML sekmesini açıyoruz ve aşağıda ki kodları HTML sekmesine ekliyoruz.

HTML 


Sonunda renk paleti seçicinin canlı yayınlandığını görmek için Yayınla ve sayfanızı görüntülüyebilirsiniz.

Ziyaretiniz için teşekkürler…Yorumlarınızı bekliyoruz…

Yorum bırakın